Home » Partners

Partners

Gemeente Alkmaar

De gemeente Alkmaar gelooft in de positieve waarde van sport voor individu en maatschappij. Zij gelooft in de kracht van sport als doel, maar ook in de kracht van sport als middel, als instrument voor het realiseren van maatschappelijke en economische doelstellingen. Gemeente Alkmaar ziet de verdere ontwikkeling van Alkmaar sportstad als één van haar prioriteiten.

Talentontwikkeling
Speciale aandacht gaat uit naar de recreatiesport en de talentontwikkeling.
Het Topsportloket Alkmaar is in het leven geroepen om een beter (top)sportklimaat te creëren in Alkmaar. Het Topsportloket heeft onder andere tot taak verenigingen te ondersteunen met hun topsportbeleid en topsporttalenten te begeleiden. Tevens hecht Alkmaar belang aan de uitwisseling en toepassing van sport(medische)kennis zodat talenten optimale begeleiding krijgen bij het ontwikkelingen van hun sporttalent.

Binnenkort wil Alkmaar een aantal kernsporten en groeisporten aanwijzen en deze sporten extra faciliteren. Alkmaar heeft de ambitie om zich voor circa 10 sporten te ontwikkelen tot de opleidingslocatie van de (grote) regio. Daarnaast wil de gemeente de inwoners laten genieten van top(talenten)wedstrijden en evenementen.

Sportmedische Ondersteuning

De Meent Bauerfeind heeft naast de faciliteiten om te sporten ook veel sportmedische kennis in huis. Bij ons heeft elke sporter uitgebreid toegang tot sportmedische faciliteiten.

Sportarts

Onze sportarts Huib Plemper van Sportmedische Centra Plemper is sinds 1993 geregistreerd als sportarts. Verder is hij gecertificeerd Arts Betaald Voetbal en gecertificeerd sportduikarts.

Plemper was van 1999 tot 2009 verbonden aan het Sportmedisch Centrum van de KNVB en was gedurende enkele jaren de arts van het Nederlands voetbalelftal (EURO 2000), Nederlands team 020 (WK020 2015), Jong Oranje (EK 2007) en het Olympisch team (OS Beijing 2008). Daarnaast was Plemper van 1998 tot 2006 lid van de medische staf van Ajax met verantwoording voor de jeugdopleiding en zaterdagamateurs. Verder was hij in het verleden begeleidend arts van het Nederlands dames hockeyteam (1990-1992) en het Nederlands dames volleybalteam (1997-1999).

Zijn speciale aandachtsgebieden zijn sportblessures en inspanningsdiagnostiek en inspanningstesten met ademgasanalyse.

Fysiotherapie

Naast een sportarts is er ook de mogelijkheid tot fysiotherapie. Fysiotherapie Adams is een praktijk die zich specialiseert in manuele therapie en sportklachten. Sporten is een fijn tijdverdrijf, zolang het maar op de juiste manier wordt beoefend. Daarom is preventie, voorlichting en advies voor iedereen (beroeps of amateur) van belang.

Sportpsychologie

Het laatste facet van ons sportmedisch cluster is het psychologische onderdeel, soms belangrijker dan fysieke ondersteuning. Samen met sportpsycholoog Wendy Roozendaal is er de mogelijkheid van mentale ondersteuning in de vorm van sport- en- prestatiepsychologie

Sportdiëtist

Sportdiëtist Maaike Enthoven geeft voedingsadviezen aan sporters van elk niveau en aan iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid. Maaike adviseert sporters, teams, ploegen en alle personen en partijen die invloed hebben op de voeding van sporters.

Kortom voldoende mogelijkheden voor sporters om sport op veilige en leuke manier te beoefenen. Kom langs bij De Meent Bauerfeind in Alkmaar en vraag naar de mogelijkheden.

Talentboek

Talentboek is een online donatiesysteem waarin talenten zich kunnen presenteren en hun donatiedoelen te zien zijn. Hiermee hopen zij financiële steun te krijgen waardoor het mogelijk is deel te nemen aan wedstrijden, trainingsstages en toernooien om een hoger niveau te bereiken.

Missie
De missie van Talentboek is om bij te dragen aan de ontwikkeling van talenten in de sport.
Door een podium aan te bieden waar talenten zichzelf (leren) profileren en hun doelen en de benodigdheden te kunnen formuleren.

Talentboek geeft talenten professionele middelen om de weg naar de top te beklimmen!

Talentboek is:

  • het podium in Nederland waar onze sporttalenten zichtbaar worden
  • het platform waar ieder talent professioneel gepresenteerd wordt
  • het platform waar talenten dagelijks donaties kunnen ontvangen
  • het platform waar talenten tijdelijke donatiedoelen kunnen starten
  • het platform waar sportbonden hun talenten kunnen promoten

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op Talentboek 

Onderwijs en Sport

Sporten op hoog niveau vergt veel inzet en tijd van de sporter. Het is daarom belangrijk een goede balans te vinden tussen regulier onderwijs- en sportscholing.

Topsport Talentscholen
In Alkmaar hebben de LOOT school Willem Blaeu.
Dat wil zeggen dat het Willem Blaeu een aankomend topsporter met een erkende status (LOOT leerling) vanuit de bond en talentvolle sporters uit de regio zo goed als mogelijk helpen om sport en studie te combineren. Er zijn 30 Topsport talent scholen in Nederland.
We zijn blij dat Alkmaar een sterke school achter de ontwikkeling van talent heeft staan. Op de school zijn ze iedere dag aan het werk om voor iedere individuele TT leerling sport en studie nog beter te organiseren. In Alkmaar is het aantal leerlingen op de Topsport Talentenschool het hoogst van Nederland, hier zijn we dan ook trots op.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.