Home » Over ons

Over ons

Het topsportloket is onderdeel van het Olympisch Netwerk Noord Holland en opgezet in samenwerking met de gemeente Alkmaar. Alle informatie en nieuws over de (top)sport en talentontwikkeling in Alkmaar kan je op deze site vinden.

Olympisch Netwerk Noord-Holland  (ONNH)
Het Olympisch Netwerk Noord-Holland is opgericht in 2005 als alliantie tussen het NOC*NSF en Team Sportservice Noord-Holland. Wij zijn daarmee één van de Olympische Netwerken die in Nederland zijn opgericht. In totaal beschikt Nederland over 10 provinciale en 3 stedelijke Olympische Netwerken. Kijk voor meer informatie op Olympisch Netwerk Noord-Holland.

Topsportloketen
Om de talenten en sportverenigingen regionaal te kunnen ondersteunen zijn er 3 topsportloketten in Noord-Holland geopend. In de Haarlemmermeer, in Amsterdam en in Alkmaar. Het topsportloket is een adviesorgaan waar je met vragen over de topsport terecht kunt. Sporters, coaches, ouders, verenigingen, gemeente en bedrijven kunnen hier om advies vragen.

Topsportcoördinator
De topsportcoördinator zal in samenwerking met de Gemeente en het Topsportfonds de topsportcultuur in Alkmaar verder vormgeven. Het doel van de topsportcoördinator is het optimaliseren van de topsportomgeving, door het aandragen van faciliteiten, voorzieningen en kennis. Van het begeleiden en investeren op het RTC vlak met talenten en coaches tot aan het professionaliseren van verenigingen om zo de topsport binnen de gemeente Alkmaar te optimaliseren.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.