Home » Nieuws » Zilver voor Olivia Voskuijl van Alkmaarsche IJsclub bij tweede KNSB Cup M selectiewedstrijd kunstrijden in Groningen

Zilver voor Olivia Voskuijl van Alkmaarsche IJsclub bij tweede KNSB Cup M selectiewedstrijd kunstrijden in Groningen

Gisteren vond de tweede KNSB Cup M Selectiewedstrijd plaats in Groningen. Drie kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub kwamen in actie binnen de M-categorieën van het kunstrijden. De schaatsers presteerden goed met als hoogtepunt een mooie 2e plaats voor Olivia Voskuijl (11 jaar) in de categorie Midi’s.

2e KNSB Cup M Selectiewedstrijd Groningen

Op zaterdag 21 januari vond de tweede KNSB M Selectiewedstrijd kunstrijden plaats in Groningen. Tijdens de KNSB Cup M selectiewedstrijden, rijden kunstrijders vanuit heel Nederland hun küren in het M wedstrijdcircuit met als doel zich te kwalificeren voor de Nationale Finale in april 2023.

Voor drie schaatsers van AIJC in de categorie Midi’s was deze wedstrijd de tweede wedstrijd van het wedstrijdseizoen. Na een sterke start tijdens de eerste selectiewedstrijd in november hadden onze rijdsters de tijd om verder te werken aan de küren en elementen. De rijdsters lieten nette küren zien en Olivia Voskuijl (11 jaar) werd na een sterkte kür beloond met een mooie 2e plaats. Anna Fleur Smit en Juna Bloetjes (beide 12 jaar) behaalden respectievelijk een nette 11e en 20e plaats.

Uitslag voor de kunstrijders van AIJC in de categorie Midi

  • Olivia Voskuijl (11) 2e plaats
  • Anna Fleur Smit (12) 11e plaats
  • Juna Bloetjes (12) 20e plaats

Ondanks de nette resultaten is er nog ruimte voor verbetering bij de rijdsters en kan er de komende wedstrijd nog veel worden verwacht van alle rijdsters van AIJC. De goede prestaties dit weekend laten zien dat er nog veel mogelijk is en geven een veelbelovend vooruitzicht voor de volgende wedstrijd volgende week in Alkmaar!

KNSB Cup B & M Selectiewedstrijd op 28 & 29 januari in Alkmaar

Op zaterdag 28 en zondag 29 januari organiseert de Alkmaarsche IJsclub afdeling kunstrijden samen met de KNSB, de laatste KNSB Cup B & M Selectiewedstrijd in de ijshal van Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Deze wedstrijd is voor de rijders in de B- & M-wedstrijdcategorieën de laatste mogelijkheid tot kwalificatie voor de Nationale Finale.

Namens AIJC zullen zeven kunstrijders in actie komen tijdens de selectiewedstrijd. De wedstrijd vindt op beide dagen plaats tussen 10:00 en 17:00 uur en is gratis toegankelijk voor publiek. Informatie en updates zijn te vinden via ons Facebook-evenement: https://fb.me/e/22QVq56fB

De top 60% schaatsers in de totaalranking van de elke categorie plaatst zich automatisch voor de KNSB B & M Finale in april 2023. Als alle wedstrijden voor deze categorieën zijn gereden, zal bekend worden welke schaatsers van AIJC zich hiervoor hebben geplaatst en tijdens de finale zullen gaan strijden om de titel Nationaal Kampioen.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.