Home » Nieuws » Wereldkampioen Calisthenics is nieuwe Sportkampioen van Alkmaar

Wereldkampioen Calisthenics is nieuwe Sportkampioen van Alkmaar

Vrijdag 13 december huldigde de gemeente Alkmaar haar Sportkampioenen. In een uitverkocht Podium Victorie werden in vijf categorieën sportprijzen toegekend en sporters in het zonnetje gezet. Kampioen van de avond werd wereldkampioen calisthenics, Melanie Driessen. Zij mag zich een jaar lang Sportkampioen van Alkmaar noemen. Onder de leiding van presentator Rob Mooij ontvingen de genomineerden de eer die hen toebehoorde en werden de winnaars nog eens extra in het zonnetje gezet met een cheque t.w.v. € 500,- gesponsord door de Ondernemerstuin / Telefooncentrale / Ondernemerscentrale.

400 aanwezigen vulden vrijdag 13 december de uitverkochte zaal in Podium Victorie. Zij kwamen daar om de genomineerde Alkmaarse sporters een hart onder de riem te steken. Verdeeld over vijf categorieën betraden maar liefst 13 genomineerde sporters en sportploegen het podium. De winnende sportkampioenen werden bekend gemaakt door een zuil met foto van de winnaar te onthullen. Deze zuilen zijn een mini replica van de 3 meter hoge zuilen die een jaar lang te zien zijn in de eregalerij voor de ingang sportcomplex De Meent Bauerfeind.

Kampioenen

Winnaar van de avond werd Melanie Driessen, die dit jaar wereldkampioen calisthenics is geworden. Zij was vanwege haar sport in Dubai maar de voorzitter van de Calisthenics Bond nam de prijs vol enthousiasme namens haar in ontvangst. “Deze overwinning helpt ons ontzettend om deze opkomende sport op de kaart te zetten,” aldus Verhoef. Thalissa Wijkstra werd verkozen door winnend sporttalent, zij is de jongste springster van Nederland in de eredivisie. Het langebaan team van de Alkmaarsche IJsclub werd mede door hun overwinning op het NK voor clubteams aangewezen als winnend sportteam. Jean Paul Montanus werd voor de vierde maal op rij verkozen tot winnaar in de categorie Aangepast Sporten, hij zal op de Paralympische Spelen in Tokyo voor Nederland uitkomen op het onderdeel tafeltennis. Mark Smith van Ping Pong Alkmaar werd geëerd met de Hart voor de Sport Award. Hij heeft in het afgelopen jaar een tafeltennisvereniging op poten gezet in Alkmaar en zet daar hart en ziel voor in.

Aan iedere winnaar werd een prijs en een cheque overhandigd. De winnaars ontvingen een financiële ondersteuning van maar liefst € 500,-, mogelijk gemaakt door een sponsoring van de Ondernemerstuin, Telefooncentrale en Ondernemerscentrale.

www.alkmaarsport.nl

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.