Home » Nieuws » Twee keer brons voor schaatsers Alkmaarsche IJsclub tijdens landelijke KNSB Cup B finale kunstrijden

Twee keer brons voor schaatsers Alkmaarsche IJsclub tijdens landelijke KNSB Cup B finale kunstrijden

28 maart 2022 – Gisteren vond de landelijke KNSB Cup B finale kunstrijden plaats in Den Bosch. Zeven schaatsers van de Alkmaarsche IJsclub hadden zich met hun scores gekwalificeerd voor de finale en streden om de titel Nationaal Kampioen in hun categorieën. Onze schaatsers presteerden goed met onder andere bronzen medailles voor Noa Hollenberg en Summer Wijkhuizen.

 

Landelijke KNSB Cup B Finale in Den Bosch

Op zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022 vond de KNSB Cup B finale kunstrijden plaats in Den Bosch. De wedstrijd was de landelijke finale voor alle B en M categorieën binnen het kunstrijden. Zeven van onze schaatsers hadden zich dankzij tijdens de selectiewedstrijden behaalde scores gewkalificeerd voor de finale en streden afgelopen weekend om de titel Nationaal Kampioen.

 

Onder leiding van coach Marcus Deen reden onze schaatsers hun küren in het Sportiom in Den Bosch. Onze schaatsers gaven tot de laatste seconden van hun kür alles wat ze hadden en lieten zien dat zij het zeker verdienden om in de finale te staan. Noa Hollenberg (13 jaar) en Summer Wijkhuizen (11 jaar) reden sterke küren en behaalden hiermee allebei in hun eigen categorieën een mooie 3e plaats.

 

Ook onze andere schaatsers lieten zien wat zij kunnen en reden goede küren waarin zij lieten zien dat zij het afgelopen seizoen veel hebben geleerd en veel zijn ontwikkeld. Sinds de eerste wedstrijd zijn zij enorm gegroeid, en de finale was een mooie afsluiting van een succesvol wedstrijdseizoen voor onze schaaters in de B en M categorieën.

 

Volledige uitslagen van de kunstrijders van AIJC:

  • Categorie Basic Novice B: Noa Holleberg (13) 3e plaats
  • Categorie Advanced Novice B: Katya El Kalaani (16) 9e plaats
  • Categorie Mini’s: Summer Wijkhuizen (11) 3e plaats, Olivia Voskuijl (10) 19e plaats
  • Categorie Midi’s: Anna Fleur Smit (11) 9e plaats
  • Categorie Maxi’s 1: Katia Suris (15) 6e plaats, Veerle van Garderen (17) 15e plaats

 

Al onze schaatsers rijden op 9 april 2022 hun laatste wedstrijd van het seizoen tijdens ons jaarlijkse Clubkampioenschap. Publiek is toegestaan tijdens de wedstrijd, een mooi moment om onze schaatsers aan te moedigen na een seizoen met wedstrijden zonder publiek. Toegang is gratis, de wedstrijd vindt plaats van 9:45 – 16:00 uur in de ijshal van Sportcomplex De Meent.

 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.