Home » Nieuws » Trampolinespringers Mol en Slattery voldoen aan WK-limiet

Trampolinespringers Mol en Slattery voldoen aan WK-limiet

Niamh (WK), Thalissa en Lina (Jeugd WK) behaalden al op dag 1 de limiet voor deelname in Baku (Azerbeidzjan)
Op zondag 11 juli wist ook Jordy de WK limiet te behalen; Hij heeft daarmee een grote kans om in november zijn WK debuut te mogen maken.
Op zondag bevestigden Niamh en Thalissa nog hun vorm door opnieuw limietscores te springen.

 

Op 10 en 11 juli vond in Den Bosch tijdens een trainingsweekend kwalificatie plaats voor het WK en Jeugd WK.
Springers kunnen zich direct plaatsen door het springen van de limiet als genoemd in de kwalificatieprocedure, en zich zo te verzekeren van een plek in het WK team.
Op zaterdag 10 juli slaagden de 3 Triffis springers daar al in. Er is nog volop kans voor kwalificatie voor Jorja (zij sprong minder dan een punt onder de limiet, en won het 2e kwalificatiemoment), en  Roel (die de kwalificatie sterk begon met een persoonlijk puntenrecord, maar net onder de limiet, en daarmee aantoonde op de weg terug te zijn), Maud en Sophie.

Het is een bijzonder jaar voor de springers van de Dutch Trampoline Selectie en de Dutch Trampoline Academy.  Niet alle springers hebben zich goed
kunnen voorbereiden op dit (door omstandigheden) vroege kwalificatiemoment. Sommigen trainen inmiddels na de lockdown 3 maanden; anderen konden pas 1,5 maand geleden hun trainingen hervatten.
Het net niet behalen van de limiet kan daarom, zo staat in de procedure, samen met potentie/tijdens training gemaakte videobeelden/motivatie en progressie voldoende
zijn voor de KNGU om naar het WK te worden uitgezonden wanneer er plekken beschikbaar zijn (er is een max. aantal deelnemers per land).

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.