Home » Nieuws » Succesvolle eerste buitenlandse wedstrijd voor kunstrijders Alkmaarsche IJsclub in Bad Nauheim, Duitsland

Succesvolle eerste buitenlandse wedstrijd voor kunstrijders Alkmaarsche IJsclub in Bad Nauheim, Duitsland

Afgelopen weekend reisden vijf kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub af naar Bad Nauheim, Duitsland voor de Joachim Edel Pokal. Voor vier van hen was dit de eerste buitenlandse wedstrijd. De schaatsers presteerden erg goed met onder andere een mooie 4e plaats voor Summer Wijkhuizen en een nieuwe personal best score voor Alessia Ballirano.

Joachim Edel Pokal in Bad Nauheim, Duitsland
Op zaterdag 3 en zondag 4 december vond in Bad Nauheim, Duitsland de Joachim Edel Pokal plaats, een internationale wedstrijd voor diverse categorieën binnen het kunstrijden. De Alkmaarsche IJsclub was samen met coach Marcus Deen aanwezig met vijf kunstrijders van verschillende niveau’s, waarbij de wedstrijd voor vier van hen de eerste wedstrijd in het buitenland was.

Alessia Ballirano (17 jaar) reed twee zeer sterke küren in de categorie Junioren en verbeterde op de lange kür haar personal best score met ruim 10 punten verschil. Een knappe prestatie en een goede motivatie om haar punten voor de NK Finale bij de volgende wedstrijd te kunnen behalen. Ook Summer Wijkhuizen (12 jaar) reed een sterke kür waarmee zij de 4e plaats behaalde in de categorie Basic Novice. Chiara Ballirano (13 jaar) reed een nette kür en behaalde een mooie 7e plaats in dezelfde categorie, gevolgd door Anna Fleur Smit (12 jaar) op de 10e plaats, die voor het eerst uitkwam in deze categorie. In de categorie Neulinge reed Katia Suris (15 jaar) een nette kür waarmee zij de 7e plaats behaalde.

Wedstrijden in het buitenland zijn belangrijk voor onze schaatsers om zich verder te kunnen ontwikkelen, veel wedstrijdervaring op te kunnen doen, en om zich te kunnen meten met internationale schaatsers. De wedstrijd was een mooie ervaring voor onze schaatsers en liet zien dat ze hun küren steeds beter uitvoeren en zich de komende periode nog verder kunnen verbeteren.

Uitslagen voor de kunstrijders van AIJC:

  • Categorie Basic Novice: Summer Wijkhuizen (12) 4e plaats, Chiara Ballirano (13) 7e plaats, Anna Fleur Smit (12) 10e plaats
  • Categorie Neulinge: Katia Suris (15) 7e plaats
  • Categorie Junioren: Alessia Ballirano (17) 5e plaats

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.