Home » Nieuws » SUCCESVOL NK TRAMPOLINESPRINGEN

SUCCESVOL NK TRAMPOLINESPRINGEN

Met 8 gouden, 4 zilveren, en 4 bronzen medailles zien de springers van Triffis terug op een succesvol NK 2023.
In het weekend van 24 en 25 juni vond het NK Trampolinespringen plaats in Ahoy Rotterdam. Een groots evenement onder de vlag van NK.nl, waar ook andere (turn)sporten plaatsvonden. In zowel het Sportpaleis als in hal 1 vond het NK Trampolinespringen plaats. Voor sommige trampolinespringers van Triffis was het de eerste keer dat zij uit mochten komen in zo’n groots opgezet evenement. Wat een spannende, maar ook leuke ervaring! In de maanden voor het NK konden de springers van Triffis zich plaatsen tijdens de drie plaatsingswedstrijden welke vooraf gaan aan het NK. Namens Triffis hadden 28 springers zich in deze wedstrijden geplaatst voor het NK. Vele springers plaatsten zich voor zowel de individuele competitie als voor het synchroon springen op het NK. Sommigen alleen voor individueel of synchroon. Springers zijn ingedeeld in verschillende divisies; de eredivisie en de 1e, 2e en 3e divisie. Ook springen zij per leeftijdscategorie.
Lina Joy Uljee, Thalissa Wijkstra, Jorja Visser, Madelief Wijkstra, Bente Geleijn, Wessel Brink, Roel Teillers, Jordy Mol, Mads Ottenbros en Jay Roelfsema kwamen uit in de Eredivisie. Sophie van Beek had zich geplaatst, maar kon door een blessure helaas niet in actie komen.
In de eerste divisie kwamen Jip Hendriksma, Sam Bergman, Alysha Bijl, Daphne de Groot, Yara Reitsma en Danny Pruis in actie.
De tweede divisie werd vertegenwoordigd door Morris Floor, Jordy Zuurbier, Mare Reitsma, Jonne Houtenbos, Johanneke Werner, Laura van Mullekom, Noa de Ruiter.
En in de derde divisie mochten Storm Beens, Tom van Haastrecht, Wout Welp en Jente Weidenaar hun oefeningen uitvoeren.
Op zaterdag werden de eerste successen geboekt! Er waren gouden medailles voor Jente, Thalissa en in synchroon voor Wout & Diem (TV veerkracht) en Madelief & Jorja. Zilver voor Morris en in synchroon voor Laura & Johanneke. Brons in synchroon voor Morris & Jordy Z. en Mads & Jay.
Op zondag volgden nog meer mooie prestaties! Maar liefst 4 gouden medailles; Danny in individueel en Jip & Sam, Jonne & Mare en Lina & Thalissa mogen zich Nederlands Kampioen noemen in synchroon. Zilver werd behaald door Jip en Yara en Mare; Madelief en Roel behaalden brons.
Een mooie prestatie van de springers van Triffis! 8x goud, 4x zilver en 5x brons! Daarnaast hebben veel sporters persoonlijke records verbroken.
De vele uren training door de sporters, de goede en fijne begeleiding vanuit de trainers Sven, Sanne, Lara, Pascal en Niamh en de onderlinge positieve sfeer bij Triffis maakte het NK weer tot een succesvol en leuk evenement.
Op naar de nieuwe competitie in het najaar: het NK teams!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.