Home » Nieuws » Sportaccommodaties Alkmaar blijven gesloten

Sportaccommodaties Alkmaar blijven gesloten

Beste bezoeker,

Alkmaar Sport sluit met ingang van vandaag t/m 28 april in verband met het coronavirus alle binnen- en buitensport accommodaties.
Al onze lessen vervallen.

De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hier. Q&A – update 24 maart 2020.

Houd onze website en social media in de gaten voor de laatste updates.
Zorg goed voor elkaar. Hoe? Kijk op rivm.nl. 

Alkmaar Sport

Bericht aan gebruikers sportaccommodaties Alkmaar Sport

Beste gebruiker van onze sportaccommodatie,

Het noodgedwongen tot en met 28 april sluiten van onze sportaccommodaties heeft voor u als vereniging, huurder of pachter en natuurlijk voor onze recreatieve klanten verstrekkende gevolgen. Er kan niet gesport worden, u loopt misschien wel inkomsten mis, u heeft kaartjes gekocht of vragen over uw abonnement. U begrijpt, wij zijn als Sportbedrijf gedwongen de maatregelen van de Rijksoverheid te volgen met ook voor ons grote gevolgen. Gezondheid en veiligheid staan natuurlijk voorop.

Wij zullen de gevolgen van de genomen maatregelen in kaart brengen. Ik begrijp, u heeft vele vragen waarop wij u nu (nog) niet het juiste antwoord kunnen geven. Maar daar wordt op dit moment hard aan gewerkt en heeft nog wat tijd nodig. Ik verzoek u dringend geduld en begrip daarvoor te hebben. Zodra er nieuws is melden wij dat en in de tussentijd verzoek ik u onze website in de gaten te houden voor actualiteiten.

Tot slot nog het volgende.

Het werk van de afdeling Beheer & Onderhoud blijft ondanks Corona gewoon door gaan.
15 maart is voor de afdelingen van het beheer van de buitensportaccommodaties het moment waarop het winterseizoen eindigt en het onderhoudsseizoen start. Het snoeien is gestopt vanwege de start van het broedseizoen. Alle buitensportaccommodaties worden klaar gemaakt voor het groeiseizoen.
Dit is noodzakelijk omdat de temperaturen in maart zo oplopen dat de groei echt doorzet. Zoals ieder jaar starten we daarom in maart met vertidrainen (het open maken van de toplaag), verticuteren (het weghalen van de mossen en schimmels) en het vegen. Door het startende bodemleven wordt er veel grond opgewerkt naar de oppervlakte van het veld. Verder gaan alle robotmaaiers weer naar de velden toe en worden geïnstalleerd, geprogrammeerd en getest. Deze serie werkzaamheden staat dus los van Corona en moet gewoon rond deze tijd plaats vinden anders krijg je later in het seizoen veel last van onkruid of schimmels en of andere problemen.

Bij het team grijs van beheer & onderhoud wordt ook gewoon doorgewerkt.
Het buitenbad wordt klaargemaakt voor het seizoen waaronder tegelwerk, voegwerk en schoonmaakwerk worden opgepakt. Ook zijn er een aantal binnen werkzaamheden die normaal gesproken alleen bij “stilstand” kunnen plaatsvinden. Deze worden nu met voorrang aangepakt zoals het herstel van tegelwerk, voegwerk en kit-werk en schilderonderhoud. Eveneens worden ook alle startblokken nu verwijderd, opgeknapt en weer teruggeplaatst. Vanwege de boor- en slijpwerkzaamheden naast het bad is dat nu ideaal uit te voeren zonder verstoring voor de klant.

Ik wens u allen veel sterkte, geduld en gezondheid toe en hoop u snel weer te kunnen ontmoeten op onze mooie sportaccommodaties.

Met vriendelijke groet,

Vincent Thijssen

Directeur Alkmaar Sport/Holland Sport.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.