Home » Nieuws » NK Junioren Sprint, Lange Afstanden en Team Sprint in Alkmaar

NK Junioren Sprint, Lange Afstanden en Team Sprint in Alkmaar

Op zaterdag 14 en zondag 15 december wordt het NK Sprint (2x 500 meter en 2x 1000 meter) voor A- en B- junioren verreden en zijn er nationale afstandstitels te behalen op de 3000 meter en 5000 meter op de 400m ijsbaan van het sportcomplex de Meent-Bauerfeind.

Daarnaast wordt er ook gestreden om de nationale titel Team Sprint.

Het NK in Alkmaar is tevens de selectiewedstrijd voor de landenwedstrijd voor de junioren B.

De junioren C komen zaterdag ook in actie op het ijs van Alkmaar. Voor deze leeftijdscategorie staat deze wedstrijd alleen in het teken van plaatsing voor de landenwedstrijd tussen Duitsland, Noorwegen en Nederland.

De organisatie van dit NK (in opdracht van en in samenwerking met de KNSB) is in handen van het organisatiecomité de Meent met vele vrijwilligers voor jurywerk en ondersteunende taken van de aangesloten ijsclubs uit deze regio bij de Schaats Federatie Alkmaar

Om aan dit NK Sprint en Lange Afstanden te mogen deelnemen, zijn vooraf een aantal selectiewedstrijden gehouden.

Enerzijds via de deelname aan de Residentie Cup in Den Haag, gehouden op 9 en 10 november jl.; hier waren tickets te verdienen voor rechtstreekse deelname /plaatsing aan dit NK Junioren Sprint en/of NK junioren 3000m

Anderzijds via de landelijke selectiewedstrijd voor het NK Junioren Sprint en Lange afstanden dat op zaterdag 30 november t/m zondag 1 december jl. op de ijsbaan van Kardinge Groningen werd verreden. Voor A- en B- junioren, die zich nog niet hadden geplaatst (hier ging het om de nummers 11 t/m 20 van het klassement van de Residentie

Cup), konden zich alsnog een plek verzekeren voor het NK Junioren Sprint. Voor de junioren waren zowel bij de dames als heren tien plaatsen te verdienen. Bij de A-junioren was hetzelfde aantal beschikbaar minus het aantal junioren dat eerder aan een (Junior) World Cup hadden deelgenomen. Op zondag 1 december konden A- en B-junioren zich op de lange afstanden verzekeren van een ticket voor het NK Junioren lange afstanden (3000m). Voor de junioren B waren zowel bij de dames als de heren twintig plaatsen voor de 3000 meter te verdienen voor het NK Junioren Lange afstanden. Voor de junioren A was eveneens hetzelfde aantal, minus het aantal junioren A dat aan een (Junior) World Cup heeft deelgenomen.

Junioren (in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar) die zich geplaatst hebben voor deelname met de Meent als “thuisbaan”zijn:

Pien Smit uit Waarland, lid van IJsclub Noordkop Skating, neemt aan NK Dames Jun. B Sprint|
Isabel Grevelt uit Petten, lid van de Alkmaarsche IJsclub, deelnemer aan NK Dames Jun. A Sprint
Tijn Smit uit Krommenie, lid van de Alkmaarsche IJsclub deelnemer aan NK Heren Jun. A Sprint
Esmée Brommer uit Waarland, lid van Noordkop Skating), neemt deel aan NK Dames Junioren B 3000m
Robin Groot uit Broek op Langedijk, lid van de Alkmaarse IJsclub, neemt deel aan NK Dames Junioren A 3000m
Hugo v.d. Wel uit Alkmaar, lid van de Alkmaarsche IJsclub, neemt deel aan NK Heren Junioren A 3000m

Deelnemers aan dit NK van het RTC Noord-West zijn:
Jun. B Heren Mats Siemons: neemt deel aan NK Sprint , Ivo de la Porte: neemt deel aan NK 3000 m
Jun. A. Dames Robin Groot: neemt deel aan NK 3000 m (baan Alkmaar) Isabel Grevelt: neemt deel aan NK Sprint (baan Alkmaar) Emma Kant: neemt deel aan NK Sprint Amy van der Meer: neemt deel aan NK Sprint Leila Meijer: neemt deel aan NK Sprint Roos Markus: neemt deel aan NK 3000m Bente Kerhof: neemt deel aan NK 3000m Merel Conijn: neemt deel aan NK 3000m Jun. A. Heren Raoul van Aken: neemt deel aan NK Sprint Daan Kool: neemt deel aan NK Sprint Tijn Smit: neemt deel aan NK Sprint

Het Topschaatsen in Noord-Holland en omstreken

Schaatsacademie Noordwest is verantwoordelijk voor en faciliteert talentherkenning en talentontwikkeling van schaatsers in de (schaats)regio Noordwest.

Schaatsacademie Noordwest kent twee geledingen. Eén tak vervult een functie namens de KNSB, de andere namens Gewest Noord-Holland Utrecht. Het voornaamste verschil is te vinden in de leeftijden van de schaatstalenten en in het verzorgingsgebied:

1. Het Regionale Talenten Centrum Noordwest (RTC Noordwest) faciliteert direct namens de KNSB de beste schaatstalenten in de leeftijd van 17 tot en met 22 jaar in regio Noordwest (geheel Noord-Holland en omstreken).

2. Binnen de C-selectie en Baanselectie worden namens KNSB Gewest Noord-Holland/Utrecht de beste schaatstalenten van 13 tot en met 18 jaar op de banen Haarlem, Alkmaar en Hoorn ondersteunt.

KNSB Categorieën Junioren:

Leeftijd Categorie geboren tussen
13 t/m 14 Junioren C 1-7-2004 30-6-2006
15 t/m 16 Junioren B 1-7-2002 30-6-2004
17 t/m 18 Junioren A 1-7-2000 30-6-2002

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.