Home » Nieuws » Meerdere podiumplekken voor kunstrijders Alkmaarsche IJsclub tijdens succesvolle Mariken Bokaal in Nijmegen

Meerdere podiumplekken voor kunstrijders Alkmaarsche IJsclub tijdens succesvolle Mariken Bokaal in Nijmegen

Afgelopen zondag vond in Nijmegen de Mariken Bokaal plaats, een wedstrijd voor beginnende wedstrijdrijders binnen het kunstrijden. De schaatsers van de Alkmaarsche IJsclub presteerden erg goed met onder andere 2 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille in de verschillende categorieën.

 

Mariken Bokaal Nijmegen

Op zondag 6 maart 2022 vond de Mariken Bokaal plaats in Nijmegen, een bokalenwedstrijd waar beginnende wedstrijd kunstrijders hun küren tonen. AIJC was afgevaardigd met een grote groep van 12 rijdsters in verschillende categorieën en leeftijdsklassen binnen de wedstrijd.

 

Onder leiding van AIJC coach Rita Koen reden onze schaatsers sterke küren waarmee zij mooie resultaten behaalden. Julie van Kleef en Selinay Doganatik (beide 11 jaar) reden in een sterke kür allebei naar het goud in de verschillende Starters 2 categorieën, en Anastasia Zentveldt (8 jaar) reed in de categorie Starters 1 naar een nette 2e plaats met Masha Shilo (8 jaar) net naast het podium met een 2e plaats. Ook onze Aspiranten lieten weer sterke küren zien welke werden beloond met een 2e plaats voor Mariken Deiman (28 jaar) in de Aspiranten 1B en een 3e plaats voor Kimberly Boelens (27 jaar) in de Aspiranten 2B.

 

Ook onze andere schaatsers die misgrepen naast het eremetaal lieten sterke, mooie küren zien en toonden dat zij steeds beter kunnen omgaan met de wedstrijddruk en steeds beter gaan presteren. Ook deze wedstrijd en resultaten laten zien dat onze beginnende wedstrijdrijders goed op weg zijn en nog veel kunnen ontwikkelen en bereiken.

 

Volledige uitslagen voor de kunstrijders van AIJC:

  • Categorie Starters 1 (7 & 8 jaar): Anastasia Zentveldt (8) 2e plaats, Masha Shilo (8) 4e plaats, Lovely-Jane Tay (8) 10e plaats
  • Categorie Starters 2 (9 & 10 jaar): Julie van Kleef (11) 1e plaats, Meri Figueroa Peluso (9) 10e plaats
  • Categorie Starters 2 (11 jaar & ouder): Selinay Doganatik (11) 1e plaats
  • Categorie Pupillen 1: Alma Boot (10) 9e plaats, Tess Hoogerwerf (10) 10e plaats
  • Categorie Aspiranten 1A: Noa Schuit (15) 8e plaats, Annabel van der Tas (16) 9e plaats
  • Categorie Aspiranten 1B: Mariken Deiman (28) 3e plaats
  • Categorie Aspiranten 2B: Kimberly Boelens (27) 2e plaats

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.