Home » Nieuws » LIMIETEN EN PR’S VOOR TRIFFIS SPRINGERS

LIMIETEN EN PR’S VOOR TRIFFIS SPRINGERS

Op 17 november werd in De Meent Bauerfeind de 2e (J)EK en WC – kwalificatiewedstrijd gesprongen door springers van de Eredivisie trampolinespringen.

Niamh Slattery sprong niet alleen voor het eerst op een wedstrijd een Triffis (3-voudige salto) in haar oefening. Zij liet zien uitstekend in vorm te zijn voor haar WK-deelname in Tokio eind van deze maand. Haar score is bovendien goed voor directe plaatsing voor het EK.

Deze prestatie is des te opmerkelijk omdat terwijl zij zich voorbereidde om haar oefening te gaan springen, zij zag hoe WK-teamgenote Jackie Lionahr zich blesseerde. 

Ook Roel Teillers liet, een week voor vertrek naar het WK in Tokio zien uitstekend in vorm te zijn; hij sprong een nieuw pr van 106.535; hij kwam daarmee 0,005 punten tekort voor de harde EK limiet van 106.540. Zijn score is goed voor een wildcard; wanneer hij nogmaals een wildcardscore behaalt op het NK voor clubteams dan is hij alsnog zeker van plaatsing voor het EK in Göteborg.

Jordy Mol beloonde zichzelf op zijn 18e verjaardag met ook een pr; zijn score van103,070 verzekerde hem van deelname in het Worldcup circuit in het voorjaar van 2020. Jordy vertrekt over 1,5 week naar het Jeugd WK in Tokio; ook hij is klaar voor deze voor hem belangrijkste wedstrijd van 2019.

Nu de turnbond KNGU de topspringers niet langer ondersteunt, zijn de springers o.a. afhankelijk van crowdfunding (via talentboek) voor deelname aan EK’s, WK’s en Worldcups.

Jordy wordt o.a. gesteund vanuit Talent United; daarmee heeft hij de mogelijkheid om zijn behaalde limietscore te kunnen verzilveren in het Worldcup circuit waarmee hij zijn debuut op wereldniveau in de seniorenklasse zal kunnen maken.

Thalissa Wijkstra won de klasse Eredivisie Jeugd I meisjes met een score van 88,240 punten. Daarmee liet zij zien dat zij haar oefeningen die zij ook zal springen op de Jeugd WK prima beheerst.

Maura de Vos wist een 4e plaats te behalen in de categorie Dames Senioren.

Een week eerder gaf Lina Joy Uljee al haar visitekaartje af; ook zij maakt uit van het Nederlandse team dat deelneemt aan het Jeugd WK in Tokyo. 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.