Home » Nieuws » KNSB CUP KUNSTRIJDEN – De Meent Bauerfeind 18/19 januari 2020

KNSB CUP KUNSTRIJDEN – De Meent Bauerfeind 18/19 januari 2020

In de aanloop naar de Nederlandse kampioenschappen annex de internationale Challenge Cup in februari 2020 worden drie selectiewedstrijden georganiseerd voor kunstrijders in de hoogste divisie. De 3e en tevens laatste KNSB Cup wordt verreden op 18 en 19 januari 2020 op de Meent Bauerfeind, te Alkmaar.
Om deel te kunnen nemen aan het hoogste niveau van de landelijke competitie in deze artistieke schaatssport dient elke kunstrijder aan het begin van het seizoen aan te tonen dit niveau te beheersen met het behalen van een bepaalde schaatsvaardigheidstest per categorie. Op tenminstens één van de drie KNSB Cups dient vervolgens een technische limiet gereden te worden om in aanmerking te komen voor een ticket voor de finale. De te behalen puntenlimieten zijn per leeftijdscategorie verschillend.
Voor de Alkmaarsche IJsclub, de Meent Bauerfeind en Alkmaar Sport is het traditie geworden om eenmaal per seizoen de cup te mogen organiseren. De kwalificatiewedstrijd vindt inmiddels voor de 6e keer plaats in Alkmaar.
Tijdens de wedstrijd in Alkmaar verschijnen 7 rijders voor AIJC Kunstrijden aan de start: Katya ElKalaani (14 jaar), Alessia Ballirano (14 jaar), Kaylee Moree (14 jaar), Melissa Hopman (15 jaar) en Billy de Munk 15 jaar (allen Advanced Novice) en Iris Groot (17 jaar) en Lika Brons (18 jaar) (beiden junioren).
Op zaterdag 18 januari vindt de wedstrijd plaats tussen 9.00-17.00 en op zondag 19 januari tussen 10.00-16.00. Toegang is gratis, bezoekers zijn van harte welkom op onze tribune en Horeca TRCK is het gehele weekend geopend voor heerlijke versnaperingen. De wedstrijd in Alkmaar wordt wederom live uitgezonden via Show Your Skill.Online. De livestream is te vinden via facebook: www.facebook.com/ShowYourSkill.Online/.
Karin’s Schaatssport is de gehele zaterdag aanwezig met een popupstore in de ijshal en fotograaf Pietures.nl is verantwoordelijk voor het vastleggen van rijders op beeld.
Challenge Cup
De Uithof in Den Haag is van 20 tot en met 23 februari 2020 het toneel voor de Challenge Cup en het Nederlands kampioenschap kunstrijden. De Challenge Cup is een wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot de senioren de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten met hun mede atleten.
Voor de Nederlandse deelnemers staan ook de nationale titels op het spel. De beste Nederlander in iedere categorie wordt Nederlands kampioen. Daarnaast dient de wedstrijd als voorbereiding en laatste kwalificatie voor de internationale toprijders op het WK en het WK Junioren.
De Challenge Cup is en blijft een zeer gewaardeerd internationaal kunstrijtoernooi. De Challenge Cup past goed in de ambitie om het Nederlandse kunstrijden op olympisch niveau te krijgen en tegelijkertijd de sport onder een groot Nederlands en internationaal publiek onder de aandacht te brengen.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.