Home » Nieuws » Goud voor Summer Wijkhuizen van Alkmaarsche IJsclub tijdens KNSB Cup M selectiewedstrijd kunstrijden

Goud voor Summer Wijkhuizen van Alkmaarsche IJsclub tijdens KNSB Cup M selectiewedstrijd kunstrijden

Gisteren vond in Groningen de 3e KNSB Cup M selectiewedstrijd kunstrijden plaats. Een spannende wedstrijd, omdat de schaatsers hier hun laatste mogelijkheid hadden om zich te kwalificeren voor de KNSB M finale. Onze schaatsers presteerden goed met als hoogtepunt een gouden medaille voor Summer Wijkhuizen.

 

Martinibokaal Groningen

Op zondag 13 februari 2022 vond de derde en laatste KNSB M selectiewedstrijd plaats tijdens de Martinibokaal in Groningen. Na een succesvolle wedstrijd vorige week in Eindhoven konden de schaatsers van AIJC voor de laatste keer hun kür rijden en zich hiermee proberen te kwalificeren voor de KNSB Cup M finale op 26 en 27 maart 2022.

 

Onder leiding van coach Marcus Deen reden onze schaatsers kun küren en haalden zij zoals altijd het beste in zichzelf naar boven. De altijd vrolijke Summer Wijkhuizen (11 jaar) reed een sterke en stabiele kür en behaalde hiermee een nieuwe personal best score én als kers op de taart een mooie, welverdiende 1e plaats. Zij staat dankzij deze prestatie op de eerste plaats in de ranking van de categorie mini’s en heeft zich hiermee geplaatst voor de finale.

 

Volledige uitslagen voor de kunstrijders van AIJC:

  • Categorie Mini: Summer Wijkhuizen (11) 1e plaats, Juna Bloetjes (11) 20e plaats
  • Categorie Midi: Anna Fleur Smit (11) 8e plaats
  • Categorie Maxi: Katia Suris (15) 5e plaats, Veerle van Garderen (17) 16e plaats

De top 60% schaatsers in de totaalranking van elke categorie plaatst zich automatisch voor de KNSB M Finale. In de komende weken zal bekend worden welke schaatsers van AIJC zich hiervoor hebben geplaatst en tijdens de finale zullen gaan strijden om de titel Nationaal Kampioen.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.