Home » Nieuws » Goud voor Olivia Voskuijl van Alkmaarsche IJsclub bij eerste KNSB Cup M selectiewedstrijd kunstrijden in Eindhoven

Goud voor Olivia Voskuijl van Alkmaarsche IJsclub bij eerste KNSB Cup M selectiewedstrijd kunstrijden in Eindhoven

Afgelopen weekend vond de tweede KNSB Cup B en eerste KNSB Cup M Selectiewedstrijd kunstrijden plaats. In totaal kwamen zes kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub in actie in de B- en M-categorieën van het kunstschaatsen. De schaatsers presteerden zeer goed met als hoogtepunt een 1e plaats voor Olivia Voskuijl (11 jaar) in de categorie Midi’s.

KNSB Cup B & M Selectiewedstrijd Eindhoven
Op zaterdag 26 en zondag 27 november vond de eerste KNSB Cup M en tweede KNSB Cup B Selectiewedstrijd plaats in Eindhoven. Tijdens de KNSB Cup B en M selectiewedstrijden, rijden kunstschaatsers uit heel Nederland hun küren in het B & M wedstrijdcircuit met het doel zich te kwalificeren voor de Nationale Finale in april 2023.

Voor vier schaatsers van AIJC in de M-categorieën was de wedstrijd de start van het wedstrijdseizoen waarbij zij na maandenlang trainen eindelijk in actie konden komen met hun küren. Olivia Voskuijl (11 jaar) had direct een sterke start en eindigde met haar score op een prachtige 1e plaats in de categorie Midi’s. Anna Fleur Smit (12 jaar) en Juna Bloetjes (12 jaar) behaalden in dezelfde categorie met nette küren respectievelijk de 7e en 17e plaats. Veerle van Garderen (18 jaar) behaalde daarnaast de 18e plaats in de categorie Maxi 1.

Voor de schaatsers in de B-categorieën was deze wedstrijd de tweede van dit seizoen. Na een sterke start een aantal weken geleden met de eerste wedstrijd, reden twee schaatsers van AIJC ook dit weekend nette küren. Katia Suris (15 jaar) en Katya El-Kalaani (17 jaar) behaalden beide een mooie 4e plaats in hun categorieën Basic Novice B en Advanced Novice B.

Ondanks de nette resultaten is er nog ruimte voor verbetering bij alle schaatsers en kan er de komende wedstrijden nog veel worden verwacht van alle rijdsters van AIJC. De goede prestaties dit weekend laten zien dat er nog veel mogelijk is en geven een veelbelovend vooruitzicht voor de volgende wedstrijden dit seizoen!

Uitslag voor de kunstrijders van AIJC:

  • Categorie Midi: Olivia Voskuijl (11) 1e plaats, Anna Fleur Smit (12) 7e plaats, Juna Bloetjes (12) 17e plaats
  • Categorie Max: Veerle van Garderen (18) 18e plaats
  • Categorie Basic Novice B: Katia Suris (15) 4e plaats
  • Categorie Advanced Novice B: Katya El-Kalaani (17) 4e plaats

Nationale Finale KNSB Cup B Kunstrijden
De top 60% schaatsers in de totaalranking van de elke categorie plaatst zich automatisch voor de KNSB B & M Finale in april 2023. Als alle wedstrijden voor deze categorieën zijn gereden, zal bekend worden welke schaatsers van AIJC zich hiervoor hebben geplaatst en tijdens de finale zullen gaan strijden om de titel Nationaal Kampioen.

 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.