Home » Nieuws » Francien Huurman wordt assistent Talent Team en Jeugd Oranje meisjes

Francien Huurman wordt assistent Talent Team en Jeugd Oranje meisjes

Ex-international Francien Huurman is vanaf dit seizoen de assistent-coach van Talent Team Papendal, waar zij naast Avital Selinger zal werken. Daarnaast wordt zij assisten-coach bij Jeugd-Oranje meisjes. Haar werkzaamheden op Papendal zijn reeds gestart.

Francien Huurman stopte met spelen in 2012. Zij speelde in haar carrière tussen 1997 en 2012 422 interlands voor Nederland. Als middenblokkeerster nam zij deel aan drie WK’s, acht EK’s en zeven keer aan de FIVB World Grand Prix, die ze in 2007 met Oranje wist te winnen.

Het wordt voor Huurman haar eerste coachervaring. “Ik ben na mijn topsportcarrière eerst het bedrijfsleven in gegaan”, vertelt ze. “Daarnaast ben ik blijven volleyballen op amateurniveau. Het is altijd wel blijven kriebelen om iets met mijn volleybalervaring te doen. Dan komt het voor mij nu mooi samen dat ik op deze manier het trainersvak in kan gaan.”

Huurman kijkt uit naar haar samenwerking met zowel Avital Selinger bij het Talent Team Papendal. “Dit is een ontzettend mooie kans om te werken met de talenten van Nederland op een locatie zoals Papendal. Ik kan veel leren van de coaches die er zijn. Niet alleen van Avital, maar ook van andere coaches die rondlopen op Papendal. Uiteindelijk wil ik ervoor zorgen dat ik de ervaringen die ik heb uit de topsport, met alles wat erbij komt kijken, zo kan inzetten dat die meiden hetzelfde mee kunnen gaan maken als ik heb meegemaakt.”

Technisch Directeur van de Nevobo, Joop Alberda, is zeer verheugd over het aanstellen van Francien Huurman. “Het is voor ons heel belangrijk dat een international met een carrière als die van haar, haar kennis en kunde ter beschikking stelt aan de volgende generaties.”

Met Huurman heeft de Nevobo iemand gevonden die past in de filosofie van het opleiden van talenten. “Avital en Francien kennen elkaar van haver tot gort. Francien weet wat Avital bedoelt. Ze kent zijn oefenstof, zijn filosofie. Het voelt als een aanwinst voor het volleybal.”

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.