Home » Nieuws » Brons voor Summer Wijkhuizen van Alkmaarsche IJsclub bij eerste KNSB A Selectiewedstrijd Kunstrijden

Brons voor Summer Wijkhuizen van Alkmaarsche IJsclub bij eerste KNSB A Selectiewedstrijd Kunstrijden

09 oktober 2023 – Afgelopen weekend vond in Den Bosch de eerste KNSB A Selectiewedstrijd Kunstrijden plaats. Voor zes schaatsers van Deen Figure Skating / Alkmaarsche IJsclub was dit de eerste selectiewedstrijd van het seizoen. De schaatsers kenden een goede start van het seizoen met als hoogtepunt een mooie 3e paats voor Summer Wijkhuizen in de categorie Advanced Novice Dames en 1e plaats voor Daria Danilova / Michel Tsiba in de categorie Senior Paren.

 

Eerste KNSB A Selectiewedstrijd Den Bosch

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober vond de eerste KNSB A Selectiewedstrijd Kunstrijden plaats in Den Bosch. Tijdens de A Selectiewedstrijden rijden Nederlandse kunstrijders in de hoogste categorieën hun küren met als doel zich te kwalificeren voor de NK Finale en Challenge Cup in februari 2024.

 

Voor zes schaatsers van Deen Figure Skating / Alkmaarsche IJsclub was de wedstrijd de eerste selectiewedstrijd van het seizoen. Summer Wijkhuizen (13 jaar) reed twee sterke küren en behaalde hiermee een mooie 3e plaats in het eindklassement in de voor haar nieuwe categorie Advanced Novice Dames. Met haar punten kwalificeerde zij zich ook direct voor de NK Finale en Challenge Cup. In dezelfde categorie reed Chiara Ballirano (14 jaar) voor het eerst haar küren, waarmee zij met haar lange kür voldoende punten kreeg voor kwalificatie en deze alleen nog hoeft te behalen op de korte kür.

 

In de categorie Senior Paren reed het paar Daria Danilova / Michel Tsiba twee zeer sterke küren waarmee zij eindigden op een mooie 1e plaats. Daria en Michel trainen in het buitenland bij hun coaches en komen tijdens wedstrijden uit onder de vlag van AIJC.

 

Alle uitslagen:

  • Categorie Basic Novice Dames: Olivia Voskuijl 10e plaats
  • Categorie Advanced Novice Dames: Summer Wijkhuizen 3e plaats, Chiara Ballirano 13e plaats
  • Categorie Junior Dames: Alessia Ballirano 9e plaats
  • Categorie Senior Paren: Daria Danilova / Michel Tsiba 1e plaats

 

De schaatsers van Deen Figure Skating / Alkmaarsche IJsclub reden goede küren en zetten nette resultaten neer tijdens hun eerste selectiewedstrijd. Onze schaatsers lieten zien dat zij klaar zijn voor het nieuwe seizoen, maar allemaal nog ruimte hebben voor verbetering. Met oog op de volgende wedstrijden ziet het seizoen er veelbelovend uit voor onze schaatsers!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.