Home » Nieuws » Bijna … Maar net niet voor RTC lopers TDR

Bijna … Maar net niet voor RTC lopers TDR

NICE – Het baanseizoen is in volle gang.  Een aantal atleten reisden af naar Nice, Zuid-Frankrijk, waar ze de kans kregen om snelle tijden te lopen in een internationaal topveld. Er waren een aantal sterke prestaties te zien, waaronder die van Bram Anderiessen die zijn weg vindt tussen de Europese top en Lotte Krause die haar persoonlijk record op de 3000 meter steeple verpulverde.  

Anderiessen eindigt op ruime seconde van de Olympische spelen, Krause verpulverd PR 

Een aantal atleten uit het team kregen de unieke kans om af te reizen naar Nice, Zuid-Frankrijk. Daar gingen ze van start tijdens de “Meeting de Nice”. De wedstrijd die gehouden werd in de prachtige stad die gelegen is aan de Côte d’Azur werd georganiseerd om atleten een kans te bieden zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Djoao Lobles was de eerste die aan de bak mocht. De meervoudig Nederlands Kampioen op de 800 meter stond in een sterk veld waarbij de “wavelight” vertrok op exact het Olympische limiet. Na een extreem harde opening op de eerste ronde van 49 seconden was het overleven geblazen. Lobles snoept 3 honderdste van zijn PR af en loopt 1:45.93.
Op de 1500 meter mannen mochten Anderiessen en Mahadi Abdi Ali van start gaan. Beide heren hadden hun zinnen gezet om het Olympische limiet van 3:35 te slechten. Na een strakke opening was het Anderiessen die prachtig door kon versnellen in de laatste ronde. Hij eindigt 3de en snoept een ruime seconde van zijn PR af en loopt 3:36.37. Anderiessen: “Dit keer had ik een goede start. Ik wilde meteen voorin zitten. Daarna probeerde ik de ontspanning te zoeken. In de laatste ronde merkte ik dat ik erg fris zat. Ik liep hard in op de andere atleten en werd 3de. Ik ben erg blij met een dik PR!”, aldus een gelukkige Anderiessen die in begin juli mag strijden om de medailles tijdens het Europees Kampioenschap onder 23 in Tallin. Abdi Ali moest een onrustige race bekopen met een minder goed slotstuk, hij eindigde 9de in 3:39.93 en laat dit seizoen een consistent niveau zien. 

Na de mannen 1500 meter was het de beurt aan de vrouwen. Britt Ummels stond aan de start van de 1500 meter. De atlete, die inmiddels heel Europa afgaat voor hoogwaardige wedstrijden, mocht ook in Nice zich meten met de Europese top. Ummels werd 6de in 4:09.10. Ummels: “Het was een goed georganiseerde race wat ik heel gaaf vond. Tijdens de race startte ik wat achteraan, waardoor ik de 2de ronde onrustig moest gaan inhalen. Dit kostte veel energie waardoor ik de 3de ronde wat terrein verloor. Uiteindelijk finishte ik wel nog onder de 4:10, maar ik had wel op wat meer gehoopt.” 

Krause mocht de avond afsluiten door te starten op de 3000 meter steeple. De atlete heeft zich in de afgelopen jaren steeds meer gespecialiseerd in de steeple en nu mocht ze deelnemen aan een topwedstrijd. Krause: “Ik heb mijn eigen raceplan goed uitgevoerd. Ik kwam daardoor wel gelijk alleen te lopen maar heb mijn race wel goed ingedeeld. De laatste ronde voelde ik me nog sterk. Ik ben blij dat ik mijn PR met 7 seconden heb verbeterd.” Aldus Krause die 11e wordt en haar PR verpulverd tot 10:04.74. 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.