Home » Nieuws » ALKMAARSCHE IJSCLUB zilver en 4e plaats bij KNSB CUP B (Kunstrijden) in Nijmegen

ALKMAARSCHE IJSCLUB zilver en 4e plaats bij KNSB CUP B (Kunstrijden) in Nijmegen

Afgelopen weekend vond na ruim ander halfjaar eindelijk de 1e KNSB B selectiewedstrijd kunstrijden plaats. Een bijzonder spannend moment na een lange periode van geen competities en opgebouwd wedstrijdritme. AIJC scoorde goed: zilver en een 4e plaats.

In het Triavium te Nijmegen werd afgelopen zondag 14 november de 1e nationale bokaal wedstrijd verreden (KNSB cup) voor de B categorie. AIJC Kunstrijden was onder leiding van hoofdcoach Marcus Deen afgevaardigd met twee rijders en behaalde zilver en nipt van brons een 4e plaats. Beide rijders komen uit voor de Alkmaarsche IJsclub. Noa Hollenberg (13 jaar, uit Egmond foto) reed naar het zilver bij de Basic Novice B en clubgenootje Katya ElKalaani (16 jaar, uit Amsterdam) scoorde in de categorie Advanced Novice B een welverdiende 4e plaats.

Voor beide dames is nog veel ruimte voor verbetering dus het ziet er veelbelovend uit. In alle B categorieën kwalificeren zich de hoogst geëindigde 60% van het totaal aantal deelnemers voor de Nationale Finale KNSB cup B op 26 en 27 maart 2022. De score voor de deze kwalificaties kan alleen behaald worden tijdens de Nationale Bokaal wedstrijden 2021-2022. De volgende selectie wedstrijden voor de B categorie vinden plaats op 11 december 2021 en 5 februari 2022, beiden in het IJssportcentrum te Eindhoven.

Nationale Bokaalfinale KNSB cup B 2022

De nationale bokaalfinale is een toernooi waar de verschillende bokaalcategorieën strijden om de Nationale titels. Een finale niet alleen alleen voor aanstormende talenten zoals de mini’s maar ook een finale voor de oudere leeftijdscategorieën. De toprijders in deze B categorieën stromen dikwijls door naar het A circuit.

Het landelijke evenement vindt plaats op 26 en 27 maart 2022, locatie wordt nader bekend gemaakt.

(Het Nederlands Kampioenschap -A circuit- vindt dit jaar plaats tijdens de Challenge Cup, 24-27 februari 2022, locatie wordt ook nader bekend gemaakt.

 

Wedstrijdrijders trainen in Alkmaar bij de Alkmaarsche IJsclub onder leiding van hoofdcoach Marcus Deen, meervoudig Nederlands Kampioen Kunstrijden en EK en WK rijder, Rita Koen (inter)nationaal coach en Christel de Haan, voormalig internationaal en ISU junior grand prix wedstrijdrijdster.

4 a 5 keer per week trainen rijders voor wedstrijden en werken zowel on ice als off ice niet alleen aan hun skating skills, kracht, lenigheid en conditie maar ook veel aan hun houding, expressie en choreografieën. 

Foto credits: Pietures.nl

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.